Domaći kečap Pikant

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
24/08/2019
"Teško da ćete naći ukusniji kečap od onog koji ste sami pripremili - a mi smo se setili i ljubitelja pikatnog ukusa "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 15 kg
  • crni luk - 700 g
  • ljute paprike - 3 komada, manje, suve i izmrvljene
  • sirće - 1 1/2 šolja
  • vino - 1 1/2 šolja
  • so - 1 1/2 šoljica
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • čubar - 2 kašike
  • biber - 1 kašika
  • nana - 1 - 2 kašike
  • ren - 1 kašika, narendan
  • karanfilić - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • lovorov list - 6 komada
  • skrob - 2 pakovanja, prirodni, pšenični
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte paradajz na kratko, da biste ga lakše oljuštili. Nakon toga odstranite semenke i sameljite paradajz kako bi dobili čisti sok od paradajza.

Kuvajte paradajz dok se ne zgusne, a nakon toga dodajte samleveni luk i izmrvljene ljute paprike. Posolite, dodajte sirće, šećer i vino i kuvajte još oko 10 minuta na tihoj vatri.

Malo pre nego što namirnice skinete sa vatre dodajte skrob rastvoren u vodi i začine. Dobivenu smesu podelite u teglice i prokuvajte još 10-15 minuta u njima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar