Rolnice sa mlevenim mesom i slaninom
Рулца с кайма и бекон
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Rolnice»Rolnice sa mlevenim mesom i slaninom

Rolnice sa mlevenim mesom i slaninom

Maria SimovaMaria Simova
Početnik
9351033k265
Rolnice sa mlevenim mesom i slaninom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
24/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Super ukusne rolnice, koje možete da konzumirate uz željenu količinu piva"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • hleb - 4 kriške, suv
  • sveže mleko - 3 - 4 kašike
  • senf - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • korijander - 1/4 kašičice
  • beli luk - 1/2 kašičice, suv
  • peršun - 2 kašike, sitno isečen
  • jaja - 2 komada
  • slanina - 200 g, trake
  • biber - po ukusu
  • prezle - 3 - 4 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i provucite luk kroz blender (mašinu za mesu, rende). Odstranite korice hleba i prelijte kriške svežim mlekom.

U posudi pomešajte mleveno meso, luk, proceđen i namrvljen hleb, jaja, senf i začine, zamesite dobro u gustu smesu dodajući prezle. Stavite posudu u frižider na 30 minuta.

Nakon toga oformite male ćevapčiće. Svaki ćevapčić uvijte kao rolnicu sa listićem slanine. Tako nastavite sa celim mlevenim mesom i poređajte rolnice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatasto braon boju, dok tokom pečenja okrećete rolnice da se ispeku ravnomerno sa svih strana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: