Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme sa mlevenim mesom i slaninom u rerni

Sarme sa mlevenim mesom i slaninom u rerni

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Sarme sa mlevenim mesom i slaninom u rerni
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
31/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Verujemo da nećete odbiti jednu porciju sarmi sa mlevenim mesom i slaninom u rerni, nema veze što je leto i uglavnom jedete lakša jela"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad, glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • slanina - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 150 g
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U malo masnoće izdinstajte slaninu, luk i šargarepu (isečene na sitno). U njih dodajte mleveno meso i promešajte, dok se ne pretvori u mrvice.

Dodajte pirinač, začine i sipajte malo vode. Nakon 4-5 minuta sklonite sa ringle.

Odvojte listove kupusa od kočnja. Uzmite list kupusa i stavite po kašiku smese.

Presavijte dobro i poređajte sarme u posudu za pečenje.

Sipajte vodu i pokrijte posudu folijom. Pecite jelo oko 1 sat na 200 stepeni.

Sklonite foliju, pospite sarme alevom paprikom i dopecite.

Sarme sa mlevenim mesom i slaninom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: