Način pripreme
Spremamo smesu za palačinke, muteći jaja u posudi sa sodom i solju. Dodajemo sveže mleko i promešamo.
Dodajemo postepeno brašno, muteći dobro žicom, da ne bude grudvi.
Zagrevamo tiganj i ispečemo ukusne palačinke.
Nakon što završimo sa palačinkama spremamo nadev za naše prolećne rolnice. Sečemo na sitno luk i pečurke. Narendamo šargarepu i isečemo kupus na sitno. U jednoj posudi ih pomešamo, posolimo i izgnječimo.
Zagrevamo masnoću u dubljem tiganju. Zapržimo luk kratko. Dodajemo mleveno meso, treba da se dobro usitni, da ne ostanu parčići.
Nakon što se dobro zapržilo, dodajemo pečurke i kupus sa šargarepom. Dinstamo dok povrće potpuno ne omekša. Dodajemo pikantinu, biber i so po ukusu. Promešamo dobro. Dodajemo na kraju svež peršun.
Ostavljamo nadev da se ohladi. Uzimamo jednu palačinu, stavljamo nadev u gornji deo, raspoređujemo i uvijamo palačinku u rolnu. Poređamo gotove rolnice od palačinki u posudu za pečenje. Posipamo ih narendanim kačkavaljem. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok se kačkavalj ne zapeče.
Završili smo naš improvizovani recept za prolećne palačinka rolnice sa mlevenim mesom i povrćem.