Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Rolnice sa kupusom i mlevenim mesom

Rolnice sa kupusom i mlevenim mesom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Rolnice sa kupusom i mlevenim mesom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Prolećne rolnice sa ukusnim nadevom, koje možete da spremite u rerni ili pržene"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • kupus - 220 g, svež
  • mleveno meso - 200 g, mešano
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 glavica, srednja
  • paradajz pire - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • kumin - po ukusu
  • ulje - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prvo pripremite sve sastojke, isecite kupus i luk na tanke parčiće, a šargarepu narendajte na krupno rende. Mleveno meso začinite biberom, kuminom i solju.

2. Zagrejte veći deo ulja u dubokom tiganju (voku) ili šerpi na srednjoj vatri. Zapžite luk nekoliko minuta dok ne bude polu gotov, ne treba da se preprži ili previše omekša.

3. Dodajte začinjeno mleveno meso i mešajte intenzivno, mešajući dobro tamo gde su se formirale veće loptice. Mleveno meso treba da se pretvori u mrvice.

4. Stavute paradajz pire sa šećerom, propržite kratko i odmah sipajte vodu, kupusčić, alevu papriku i ostatak masnoće. Promešajte dobro i dodajte još malo soli, da se se kupus brže slegne.

5. Nakon 2-3 minuta stavite i šargarepe i ponovo promešajte. Povrće treba da ostane blago hrskavo, zato kuvajte samo još oko 3-4 minuta i sklonite s vatre.

6. Otvorite kore za pitu i uzimajte jednu po jednu savijajući je na pola, stavljajući po 3 kašike smese ili koliko procenite da vam je dovoljno za nadev, podvijajući na unutra dva kraja i posle uvijajući u rolnicu.

Dodala sam slike, prosto je.

7. Poređajte u posudu za pečenje, prethodno podmazanu i po želji naprskajte rolnice sa malo masnoće.

8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeno dok ne dobije preplanulost kakvu želite.

9. Nezdravija varijanta je da budu ispržene u obilnoj količini ulja, kad takođe budu čudesni, ali upijaju mnogo masnoće i prema tome, osim što nisu korisne, budu i veoma kalorične.

Ostavljam da ih prema vašim preferencijama napravite kakve želite :) Ja ih više volim pečene.

Nak vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: