Način pripreme
1. Prvo pripremite sve sastojke, isecite kupus i luk na tanke parčiće, a šargarepu narendajte na krupno rende. Mleveno meso začinite biberom, kuminom i solju.
2. Zagrejte veći deo ulja u dubokom tiganju (voku) ili šerpi na srednjoj vatri. Zapžite luk nekoliko minuta dok ne bude polu gotov, ne treba da se preprži ili previše omekša.
3. Dodajte začinjeno mleveno meso i mešajte intenzivno, mešajući dobro tamo gde su se formirale veće loptice. Mleveno meso treba da se pretvori u mrvice.
4. Stavute paradajz pire sa šećerom, propržite kratko i odmah sipajte vodu, kupusčić, alevu papriku i ostatak masnoće. Promešajte dobro i dodajte još malo soli, da se se kupus brže slegne.
5. Nakon 2-3 minuta stavite i šargarepe i ponovo promešajte. Povrće treba da ostane blago hrskavo, zato kuvajte samo još oko 3-4 minuta i sklonite s vatre.
6. Otvorite kore za pitu i uzimajte jednu po jednu savijajući je na pola, stavljajući po 3 kašike smese ili koliko procenite da vam je dovoljno za nadev, podvijajući na unutra dva kraja i posle uvijajući u rolnicu.
Dodala sam slike, prosto je.
7. Poređajte u posudu za pečenje, prethodno podmazanu i po želji naprskajte rolnice sa malo masnoće.
8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeno dok ne dobije preplanulost kakvu želite.
9. Nezdravija varijanta je da budu ispržene u obilnoj količini ulja, kad takođe budu čudesni, ali upijaju mnogo masnoće i prema tome, osim što nisu korisne, budu i veoma kalorične.
Ostavljam da ih prema vašim preferencijama napravite kakve želite :) Ja ih više volim pečene.
Nak vam je slatko!