Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Podvarak sa pilećim batacima

Podvarak sa pilećim batacima

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Podvarak sa pilećim batacima
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
95 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Volimo sve što podseća na detinjstvo i predivnu bakinu kuhinju"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • crni luk - 1 glavica
  • svinjska mast - po potrebi (ili ulje)
  • beli luk - 3 čena
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 2 komada
  • univerzalni začin - po ukusu
  • voda - po potrebi
  • batak sa karabatakom - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Batake sa karabatacima začiniti suvim biljnim začinom i odložiti sa strane. Na zagrejanoj masnoći upržiti sitno iseckan crni luk, dodati iseckan kupus, pobiberiti. Zatim dodati lovorov list, naliti vodom i ukrčkati na tihoj vatri 40 minuta. Dodavati po malo vode, jer tokom dinstanja ispari. Povremeno promešati.

Smesu uliti u pleh(tepsiju), poređati batake sa karabatacima i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Okrenuti batake kako bi se i druga strana ispekla - i nju peći 20 minuta na 200 stepeni.

Zatim batake izvaditi. U kupus dodati seckan beli luk, izmešati i vratiti u rernu.Peći još 15 minuta na 180 stepeni.

Savet: Služiti uz proju ili vruću pogaču. Ukoliko je kupus malo više slan ili kiseo, nakon što ga iseckate prelijte ga vrućom vodom i ostavite da odstoji deset minuta, pa ga dobro ocedite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: