Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Vegetarijanski rižoto

Vegetarijanski rižoto

Neli AtanasovaNeli Atanasova
Početnik
5
Vegetarijanski rižoto1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Možda nema mesa, ali je toliko ukusno, da ćete pojesti dve porcije i tražićete još"

Potrebni sastojci

  • maslac - 25 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 1 čen
  • pirinač - 300 g, za rižoto
  • voda - 1 litar, vruća
  • bujon - 1 kocka
  • pečurke - 250 g
  • mladi luk - 1 vvezica
  • grašak
  • paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste masnoće se pomešaju i dinstaju se usitnjeni luk i beli luk. Stavlja se pirinač i sipa se 850 ml vode. Dodaje se bujon i meša se.

Posipa se biberom i jelo se ostavlja na tihoj vatri oko 10 minuta. Stavljaju se još i pečurke, grašak i paprike.

Pirinač se ostavlja da se krčka još 10-15 minuta, pri čemu možete da kanete još malo vode. Nakon što je već gotov, servira se sa isečenim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: