Način pripreme
U dublju posudu usuti polovinu brašna (350 g), dodati so i izmešati. Potom dodati gaziranu mineralnu vodu, ulje, izmrvljen kvasac, šećer. Sve izmešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga, dodati preostalo brašno (350 g) i zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji (dok se testo ne udvostruči). Nakon toga, testo premesiti, staviti na pek-papir i rastanjiti oklagijom.
Seći na parčad željene veličine, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Evo predloga za ukusan doručak ili večeru, dodajte tome malo sira, ajvara, nešto suhomesnato i uživajte.
Ako ste ljubitelj slatkog - mekike poslužite uz džem, pekmez ili krem. Prijatno!
Komentari