Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Ukusan šaran iz rerne

Ukusan šaran iz rerne

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Ukusan šaran iz rerne4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Ne treba da vas podsećamo da odaberete belo vino"

Potrebni sastojci

  • šaran - 3 kg
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • suvi biljni začin - po ukusu
  • griz - 100 g
  • prezla - 200 g
  • pšenično brašno - 50 g
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistiti, oprati i iseći na parčad (željene veličine). Posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajuću posudu usuti griz, dodati brašno, prezlu, suvi biljni začin i izmešati.

Svako parče ribe uvaljati u smesu od griza, brašna, prezli i suvog biljnog začina, (obe strane uvaljati).

Poređati u uljem podmazan pleh. Preliti uljem i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Potom pleh izvaditi iz rerne i okrenuti drugu stranu, pa i nju peći na 180 stepeni 40 minuta.

Gotovu ribu izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, servirati i poslužiti.

Savet: Služiti uz krompir salatu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: