Zapečeni krompir sa slaninicom

VecaVecaPočetnik19471162
26/08/2019
"Od kako je stigao sa Anda u XVI veku, krompir je naše omiljeno povrće "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • slaninica - 150 g
  • kobasica - 1 komad
  • začini - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. U dublju posudu polupati jaja, razmutiti ih viljuškom, dodati kiselu pavlaku, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin), izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

U odgovarajuću posudu staviti krompir, dodati polovinu pripremljene smese i izmešati. Uliti u vatrostalnu posudu (ili pleh), naneti ostatak smese i promešati.

Preko rasporediti tanko rezanu slaninicu. Na sredinu staviti kobasicu (zasečenu i uvijenu u krug).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

Služiti toplo uz sezonsku salatu. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar