Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Sladak punjeni đevrek

Sladak punjeni đevrek

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Sladak punjeni đevrek
Fotografije: Veca
1 / 4
31/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Volite pecivo? Evo još jednog recepta da ga volite još više"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 700 g
  • svež kvasac - 20 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • mleko - 150 ml
  • voda - 150 ml
  • ulje - 100 ml
  • jogurt - 180 g
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • Za nadev
  • eurokrem(ili džem) - po potrebi
  • Za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • voda - 3 kapi
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati rastvoren kvasac, mlaku vodu, 1 kašiku šećera, umešati jogurt, ulje, prašak za pecivo, posoliti i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Od nadošlog testa uzimati po malo, praviti loptice. Loptice razvući u oblik praviugaonika i gornji deo zaseći na nekoliko mesta - ali ne do kraja.

Na drugi kraj testa (koji nije zasečen) naneti eurokrem (ili džem), preklopiti, blago pritisnuti kako bi se krajevi spojili. Urolati u krug, pritisjajući krajeve gde se krugovi završavaju kako bi se zalepilo testo.

Ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Razmutiti žumance i vodu i premazati pripremljeno pecivo.

Rernu uključiti i dobro zagrejati 15 minuta (taman je toliko potrebno i da testo odstoji). Peći na 180 stepeni 20 minuta.

Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: Možete praviti i slanu varijantu, sa nadevom po želji. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: