Način pripreme
Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati rastvoren kvasac, mlaku vodu, 1 kašiku šećera, umešati jogurt, ulje, prašak za pecivo, posoliti i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Od nadošlog testa uzimati po malo, praviti loptice. Loptice razvući u oblik praviugaonika i gornji deo zaseći na nekoliko mesta - ali ne do kraja.
Na drugi kraj testa (koji nije zasečen) naneti eurokrem (ili džem), preklopiti, blago pritisnuti kako bi se krajevi spojili. Urolati u krug, pritisjajući krajeve gde se krugovi završavaju kako bi se zalepilo testo.
Ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Razmutiti žumance i vodu i premazati pripremljeno pecivo.
Rernu uključiti i dobro zagrejati 15 minuta (taman je toliko potrebno i da testo odstoji). Peći na 180 stepeni 20 minuta.
Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Možete praviti i slanu varijantu, sa nadevom po želji. Prijatno!