Sladak keškek

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Sladak keškek
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Sladak Keškek - tradicionalan desert jermenske kuhinje - ko ga nije probao njemu se ne sviđa"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 500 g, mrvljena ili bulgur
  • maslac - 150 g
  • šećer za obilno posipanje
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur/mrvljena pšenica se očisti, opere se u nekoliko voda i natopi se nekoliko sati u vodi ili tokom jedne noći.

Stavlja se šerpa sa dovoljno posoljenom vodom da provri i dodaje se bulgur.

Meša se neprestano dok se potpuno ne skuva i ne upije vodu. Malo pre nego što se skloni s vatre preprži se maslac i preliva se bulgur.

Servira se obilno posuto šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti