Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Terin»Terin sa pečenim paprikama

Terin sa pečenim paprikama

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Terin sa pečenim paprikama
Fotografije: Dilyana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zašto misilte da je baba odgajila ove paprike - da im dodate domaći sir i da napravite terin za sliku i priliku"

Potrebni sastojci

  • paprike - 16 komada, pečene, crvene
  • sir - 300 g
  • jaja - 5 komada
  • ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike, očišćene od semenki i drški, u pekaču za paprike ili na roštilju, izdinstajte ih u kesi i oljuštite ih. Ređajte ih na dno prethodno podmazanog kalupa, stavljajući ih jedno vrhom na gore, jednom vrhom na dole.

Paprike treba da se stave tako da im krajevi vire iznad ivice kalupa. Čim popunite dno sipajte pola smese, napravljene od jaja umućenih sa sirom, začinjenih biberom.

Odzgo poređajte drugi red paprika, pokrijte ponovo nadevom i skroz odozgo završite trećim redom paprika, skupljajući i sve krajeve paprike koji su ispali van kalupa.

Terin se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok ne bude gotov. Nakon pečenja se ostavlja da se blago ohladi, okreće se na odgovarajući tanjir za serviranje i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: