Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Janija sa bamijom na grčki način

Janija sa bamijom na grčki način

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Janija sa bamijom na grčki način
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 4
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Aromatična janija od koje ćete sigurno sipati dodatno"

Potrebni sastojci

  • bamija - 500 g, sveža
  • luk - 2 srednje glavice, žut
  • paradajz - 3 komada, zreo, mesnat
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml
  • sirće - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Bamiju operemo. Odsečemo dršku zajedno sa glavom bamije.

U posudu sipamo 1 supenu kašiku soli, 3 supene kašike sirćeta. Potopimo odsečemo mesto, zajedno sa glavicama bamje u smesu i nakon toga sipamo u šerpu (samo bamju).

Luk isečemo na kriške i dodajemo u šerpu.

Paradajz isečemo na pola i izrendamo, sipamo u bamju.

Sipamo maslinovo ulje, 100 ml vode i tavnu kašičicu šećera.

Stavljamo na umerenu vatru da vri 15 minuta. Vreme merimo nakon što provri. Dodajemo so i biber.

Bamija ne treba da se raskuva, nego da komadi ostanu celi. Ako je potrebno možemo dodati još malo vode, dobro je da ima sosa u janiji.

Prilikom serviranja posipamo iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: