Način pripreme
U malo ulja propržimo rendanu šargarepu, luk i beli luk, sitno iseckan. Dodajemo mleveno meso. Nakon što se proprži, dodajemo rendani paradajz.
Začinimo solju i biberom, ako želite možete dodati i druge začine koji vam se dopadaju. Krompir sečemo na krugove, tikvice i patlidžan sečemo na kriške.
Povrće propržimo kratko i posolimo. Na dno namazanog pleha ređamo red krompira, stavljamo sloj mlevenog mesa. Ređamo patlidžan, ponovo pokrivamo mlevenim mesom. Ređamo i tikvice, pokrivamo preostalim mlevenim mesom.
Na vrh poređamo preostali krompir. Stavljamo u rernu na 15 minuta. Prelivamo bešamelom i vraćamo u rernu na 20 minuta.
Bešamel pripremamo tako što rastopimo maslac. Sipamo brašno da se prorpži, mešamo neprestano. Sipamo sveže mleko, mešamo neprestano i energično da se rastvore sve grudvice. Kuvamo dok se ne zgusne, začinimo solju i muskatnim oraščićem. Nakon toga je spreman da se doda u musaku.