Način pripreme
Tikvica se nasecka na kolutiše, luk - na polumesece, a beli luk i mirođija se usitne.
Na malo zagrejanog ulja na srednjem stepenu se zaprže luk i tikvica sa malo soli dok ne omekšaju i malo ne zaprže dok se ne dobije smeđa boja na mestima.
Tikvica se okreće i dodaju se beli luk i mirođija. Izmeša se i nakon još nekoliko minuta se skida sa ringle.
Jaje se pomeša sa jogurtom i malo crnog bibera.
Tortilja se stavlja u malu tepsiju na papir za pečenje.
Po njoj se raspoređuje povrće, odozgo se sipa smesa od jaja, izrendnai čedar sir i posipa se izmrvljenim sirom i bosiljkom.
Tortilja sa tikvicama na grčki način se peče u zagrejanoj rerni na 280 stepeni 5-10 minuta dok ne bude gotovo.
Da li znate da umesto kora možete da koristite tortilju i da napravite ukusnu pitu sa tortiljom.