Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Brza predjela»Pečurke sa povrćem na grčki način

Pečurke sa povrćem na grčki način

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečurke sa povrćem na grčki način
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Super recept za super večeru - pečurke sa povrćem na grčki način"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, crvene
  • crveni luk - 1 komad, isečen
  • paradajz - 4 komada, srednji /ili 2 šolje celog čeri/
  • pečurke - 400 - 500 g
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 5 - 6 čenova isečenih
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • origano - 1 kašičica, suv
  • majčina dušica - 1 grančica
  • so - 1/4 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 2 supene kašike, svež, isečen
  • masline - 2/3 šolje, crne
  • sir - 1/4 šolje, feta isečena
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj grčki recept za pečurke sa sa paprikama i začinima je popularan i to je glavni razlog!

Ovo jelo od povrća se priprema veoma lako i brzo. Moežete ga jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz piletinu i ribu.

Postoji mnogo različitih ukusa. Miks začina, beli luk i maslinovo ulje izgledaju toliko prosto, ali zaista povrću daju predivan grčki ukus.

Minimalno pranje tanjira, zato što je sve u jednom tiganju gotovo za 10-15 minuta.

Moguće je da u ovaj grčki recept dodate i pileće grudi ili batake bez kože, ali nemojte zaboraviti da povećaee vreme kuvanja na 15 minuta.

Možete zameniti piletinu sa lososom ili belom ribom, kao što je bakalar. Možete pripremiti posebno i dodati dinstano povrće kao prilog.

Ukoliko ne jedete mlečne proizvode, nemojte dodavati fetu!

Očistite pečurke, odsecite ivicu stabla koje je bilo u zemlji.

Operite vodom da se odvoje svi ostaci zemlje (pečurke se ne natapaju). Ocedite i isecite na tanke kriške.

U međuvremenu isecite paradajz ili čeri paradajz na četiri dela. Očistite paprike od semenki i isecite na komade oko 2 cm.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte i luk, isečen na male komade i sitno iseckan beli luk. Dodajte paprike i kuvjate oko 5 minuta.

Dodajte čeri paradajz i prstohvat soli, dimljenu alevu papriku i začine origano, majčinu dušicu (bosiljak stavite na kraju kuvanja). Dodajte pečurke i crne masline u ukusno predjelo.

Nastavite da kuvate jelo sa pečurkama 10 minuta, mešajte s vremena na vreme dok voda koja se odovjila od paradajza ne ispari. Dodajte prstohvat ljute aleve paprike i biber.

Servirajte dok su pečurke sa povrćem na grčki način još tople.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: