Ašure sa orašastim i suvim voćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
23/09/2019
"Ako ćete praviti ašure, napravite ga kako treba - po ovom receptu i sa mnogo želje "
Priprema1 min.
Ukupno1 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice42
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pšenica se skuva u vodi 20 minuta. Ocedi se i ostavlja se tokom jedne noći. Leblebije i pasulj se natope takođe jednu noć, nakon čega se skuvaju odvojeno i ocede se.

Pšenica se stavlja da provri u vodi, koja treba da pokriva zrna. Izgnječi se viljuškom, ne cedi se. Dodaje joj se oljuštena i narendana jabuka.

U šerpu se stavlja pasulj, leblebije i sušeno voće. Posipa se šećerom. Dodaje se žito sa jabukom i sve se stavlja da provri 30 minuta na slaboj vatri.

Rasporedi se u čaše i ostavlja se da se ohladi tokom noći. Garnira se sa mrvljenim orašastim voćem i zrnima nara i servira se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar