Rižoto u mikrotalasnoj peći

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
24/09/2019
"Da vidiš koliko se lako sprema ukusan rižoto u mikrotalasnoj "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 350 g, za rižoto
  • grašak - 250 g
  • bob - 250 g
  • špargla - 100 g
  • koziji sir - 100 g
  • belo vino - 150 ml
  • bujon - 850 ml, vruć, od povrća
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se stavlja u odgovarajuću posudu za mikrotalasnu rernu. Doajemo vino i trećinu bujona. Pokrivamo prozračnom folijom i uključujemo rernu na najveću jačinu 10 minuta.

Mešamo pirinač i dodajemo još trećinu bujona. Pokrivamo i uključujemo na 3 minuta.

Ponovo mešamo pirinač, dodajemo svo povrće i preostali bujon, pokrivamo i uključujemo rernu na 7 minuta.

Dodajemo sir i mešamo. Ostavljamo da rižoto odstoji 2 minuta i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar