Zapečene tikvice sa jajima i sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
24/09/2019
"Savršene punjene tikvice, koje čak potpuni novajlija u kuhinji može da spremi "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na pola po dužini i pažljivo izdubite njihovu unutrašnjost kašikom. Blanširajte ih u vreloj posoljenoj vodi 4-5 minuta i izvadite na kuhinjski ubrus, da se dobro ocede.

U međuvremenu umutite jaja viljuškom i dodajte izmrvljeni sir. Isecite deo unutrašnjosti tikvica na male kocke i dodajte ih u smesu od jaja.

Dodajte sitno isečen mladi luk i beli luk, kao i usitnjene zelene začine. Začinite solju i biberom i rasporedite preko tikvica.

Poređajte punjeno povrće u posudu za pečenje, dolijte malo vode od blanširanja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo ili oko 30 minuta. Servirajte tikvice preko kiselog mleka u koje ste dodali 1-2 čena presovanog belog luka i malo mirođije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar