Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban sa pilećim mesom

Kurban sa pilećim mesom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Kurban sa pilećim mesom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kada povod to traži, kurban je čorba koja treba da se spremi"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • maslac - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • nana - 1/4 vezice
  • peršun - 1/2 vezice
  • jaje - 1 komad
  • sirće
  • biber
  • so
  • ljute paprike - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno i izdinstajte ga dok ne omekša u pola maslaca. Dodajte na sitno isečeno pileće meso, zapržite na kratko i dodajte šargarepu isečenu na kocke.

Prelijte sastojke sa 6 šolja vruće vode, posolite i kuvajte dok meso na pola ne omekša.

Stavite na kocke isečen krompir, paprike i paradajz. Začinite nanom i sa pola peršuna i kuvajte dok ne bude gotovo.

Zapržite čorbu presečenom zaprškom, prethodno provlačeći umućeno jaje kroz cediljku, da bude u koncima.

Začinite sirćetom i biberom. Pre serviranja pospite mrvljenim ljutim paprikama i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: