Čorbica od povrća sa pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
26/09/2019
"Savršena čorbica od povrća, koju ćete probati i tražićete još "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • paradajz - 1 mekši
  • pečurke - 250 g
  • krompir - 2 komada
  • rezanca - šaka
  • bujon - 2 kocke, od pečuraka
  • mirođija
  • peršun
  • so
  • biber - po ukusu
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • sok od limuna
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 2-3 litra vode da provri, dodajte im kocke bujona. U međuvremenu isecite luk na sitno, a paradajz i šargarepu - na kocke.

Dodajte isečene pečurke i na krompir isečen na sitne kocke. Dodajte ulje, so i biber.

Kada šaragrepe i krompir omekšaju, dodajte rezanca. Ostavite supicu da vri 30-35 minuta.

Nakon što se ohladi sprema se zaprška od jajeta umućenog sa limunovim sokom i sirćetom, kiselim mlekom i brašnom.

Razredite malo čorbom. Pospite peršunom i mirođijom, garnirajte sa ljutim paprikama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar