Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Marinada za divljač sa vinom i šerijem

Marinada za divljač sa vinom i šerijem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Marinada za divljač sa vinom i šerijem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
"Pripremanje divljači počinje sa njegovim pravilnim mariniranjem - zato ne propustite ovaj važni korak"

Potrebni sastojci

  • đumbir - 2 kašike, narendan, svež
  • soja sos - 1 kašičica
  • šeri - 1 šolja
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • čili - 1 kašičica, sos
  • limeta - 1 komad
  • susamovo ulje - 2 kašike
  • vino - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Limeta se opere i iscedi. Sok se prebacuje u veliku posudu. Dodaju mu se vino, susamovo ulje, istucani beli luk i ostali sastojci.

Sve se meša i dobijenim se natrlja divljač (ova količina marinade je pogodna za oko 500 g mesa).

Posuda u kojoj se meso marinira se zatvori folijom ili se poklopi. Nakon oko sat vremena divljač može da se izvadi iz marinade i da se isprži ili ispeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti