Pikantna svinjska rebra

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
01/10/2019
"I ako svinjska rebra nisu medena i pikantna, nemojte nam ih ni predlagati - priznajemo samo ova "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • so
  • piment - 3 - 4 zrna
  • lovorov list - 2 lista
  • biber - 5 - 6 zrna
  • paradajz pire - 200 ml
  • med - 2 kašike
  • aleva paprika - ljuta, po ukusu
  • kumin - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se seku na parove i kuvaju se sa začinima: so, biber, lovorov list i piment.

U posudi se sprema sladak čili sos od paradaju pirea, soli, meda, kumina, ljute paprike i vode. Treba da se dobije ne mnogo gust sos.

Rebra, nakon što su se ohladila, se uvaljaju u sos. Poređaju se u posudu za pečenje i zapeku se u zagrejanoj rerni dok ne dobiju lepu preplanulost.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar