bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Pikantna svinjska rebra

Pikantna svinjska rebra

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Pikantna svinjska rebra
Fotografije: Martina Trakova
1 / 6
01/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"I ako svinjska rebra nisu medena i pikantna, nemojte nam ih ni predlagati - priznajemo samo ova"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • so
  • piment - 3 - 4 zrna
  • lovorov list - 2 lista
  • biber - 5 - 6 zrna
  • paradajz pire - 200 ml
  • med - 2 kašike
  • aleva paprika - ljuta, po ukusu
  • kumin - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se seku na parove i kuvaju se sa začinima: so, biber, lovorov list i piment.

U posudi se sprema sladak čili sos od paradaju pirea, soli, meda, kumina, ljute paprike i vode. Treba da se dobije ne mnogo gust sos.

Rebra, nakon što su se ohladila, se uvaljaju u sos. Poređaju se u posudu za pečenje i zapeku se u zagrejanoj rerni dok ne dobiju lepu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: