Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Pikantna svinjska pihtija-čorba

Pikantna svinjska pihtija-čorba

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pikantna svinjska pihtija-čorba
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
13/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Jedna od najomiljenijih varijanti pača čorbe, ali ovaj put sa kiselim mlekom. Probajte, sigurno nećete zažaliti."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g (može se spremiti od glave, nogu, slanine ili ušiju)
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika - krupno mlevena
  • slatka aleva paprika
  • sirće
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice i stavite da se kuva. Izdvojite bujon, pa ga stavite da se i on malo prokuva. U činiju sipajte brašno, dodajte malo vode, pa ih promešajte i dodajte bujonu uz brzo mešanje.

Neka se krčka 10 minuta na tihoj vatri. U činiji umutite hladnu zapršku od jaja i kiselog mleka i isipajte u bujon da se malo zgusne i postane kremasta. Ubacite i kuvane komadiće mesa, pa promešajte.

U zagrejano ulje dodajte malo aleve paprike i to neka vam posluži kao zaprška.

Poslužite sa isitnjenim belim lukom u sirću i sa ljutom alevom paprikom, krupno mlevenom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: