bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Vazdušaste posne katme

Vazdušaste posne katme

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Vazdušaste posne katme
01/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije7
"Šta li rade gurmani tokom posta - prave ukusne posne katme i jedu ih sa apetitom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se prstohvat soli. Sipa se oko jedna šolja vode ili više, da se dobije kaša kao za palačinke. Kane se i malo maslinovog ulja.

Od dobijene smese se uzima kutlača i razliva se na dno sasvim blago namazanog velikog tiganja.

Kada se katma ispeče sa jedne strane okreće se.

Gotove vazdušaste katme mogu da se namažu slatkom po izboru i da se uviju u rolnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: