Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Vazdušaste posne katme

Vazdušaste posne katme

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Vazdušaste posne katme1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
7
"Šta li rade gurmani tokom posta - prave ukusne posne katme i jedu ih sa apetitom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maslinovo ulje
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se prstohvat soli. Sipa se oko jedna šolja vode ili više, da se dobije kaša kao za palačinke. Kane se i malo maslinovog ulja.

Od dobijene smese se uzima kutlača i razliva se na dno sasvim blago namazanog velikog tiganja.

Kada se katma ispeče sa jedne strane okreće se.

Gotove vazdušaste katme mogu da se namažu slatkom po izboru i da se uviju u rolnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: