Retro ovčarski paj

03/10/2019
"Nije obavezno da čekate specijalne prilike da biste pripremili ovo čuveno jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Pairajte kao za pire, dodajte maslac i sveže mleko, posolite po ukusu.

U tiganju poslednje dinstajte iseckani luk, šargarepu i paprike, nakon toga u njih dodajte mleveno meso, začićeno solju, biberom i čubrom. Nakon toga dodajte rendani paradajz. Kuvajte dok sos ne ispari, na kraju dodajte sitno iseckan peršun.

U namazan pleh, na dno stavite smesu od povrća i mlevenog mesa, poravnajte. Odozgo rasporedite sloj krompir pirea, takođe poravnajte. Odozgo obilno pospite rendnaim kačkavaljem.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok kačkavalj ne dobije lepu zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar