Način pripreme
U posudi sa poklopcem promešajte 200 ml toplog mleka sa šećerom i dodajte 2 kašike brašna, promešajte dobro, zatvorite posudu poklopcem i ostavite na toplom 15 minuta.
U šerpu sa poklopcem prosejte preostalo brašno, dodaje to i sodu, napravite udubljenje i u njega sipajte preostalo toplo mleko, ulje, umućena jaja i smesu sa kvascem.
Mešajte dok ne dobijete glatku smesu za palačinke. Ostavite smesu pokrivenu poklopcem na toplom mestu dok ne udvostruči svoj obim.
Pecite katme sa obe strabe na saču ili tiganju, namazanom masnoćom.
Svaku gotovu katmu namažite masnoćom i posipajte ili namažite omiljenim nadevom.
Za slani nadev ukusnih babinih katmi posipajte narendani sir ili kačkavalj i uviijte u rolnicu.
Za sladak nadev mažite omiljeno slatko, med ili jednostavno pospite šećerom i uvijte u rolnicu.