Guščija pašteta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8596
3
05/10/2019
"Jedinstveni recept o kakvom svaka domaćica sanja "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • guščija džigerica - 600 g
  • masnoća - 50 g, čuščija mast
  • kisela pavlaka - 5 kašika
  • luk - 1 glavica, velika
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • crveno vino - 1 kašika, slađe
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Guščija džigerica se očisti, opere i osuši. Pokriva se pavlakom i ostavlja se da odstoji tako trideset minuta. Luk se seče na krupno i dinsta se u guščijoj masti.

Kada promeni svoju boju, u tiganj se stavlja i guščija džigerica kao i vino i začini. Čim se guščija džigerica zaprži dovoljno, jelo se sklanja sa vatre i ostavlja se da se malo ohladi.

Sve se presipa u ručni mikser i pravi se pašteta. Ako vam se pašteta čini previše suva, možete da joj dodate još pavlake. Gotov delikates se koristi za sendviče ili se stavlja u predjela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar