Šam krem za tortu

05/10/2019
"Napravićemo tortu, ali ne bilo koju, nego sa ovim nežnim šam kremom "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca183
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 1 šolja + 10 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo belanca u čvrst sneg, postepeno dodajemo 10 supenih kašika šećera. Najbolje da mutimo na posudi sa ledom.

U kasseroli pažljivo karamelizujemo 1 šolju šećera dok ne dobijemo svetao karamel.

Polako počinjemo da sipamo karamel preko belanaca, koje smo skinuli sa posude sa ledom.

Mutimo mikserom neprestnao dok krem ne počne da se zgušćuje.

Gotov krem koristimo između kora i/ili pokrivamo tortu sa njim.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar