Rižoto s paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
08/10/2019
"Ko pravi rižoto s paradajzom, sigurno zlo ne misli - jel takva beše poslovica "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite paradajz, sklonite semeke i ocedite ih u posudi. Prosejte kroz sito, da ostane samo sok. Zapecite paradajz.

Istopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 5 minuta. Dodajte paradajz, sačuvan sok od paradajza i začine. Dinstajte 10 minuta. U međuvremenu stavite bujon da provri.

Dodajte pirinač u paradajz i promešajte. Dodajte malo bujona, promešajte i nastavite da sipate bujon dok se pirinač ne skuva.

Dodajte pasulj i parmezan, mešajte još nekoliko minuta. Servirajte rižoto sa bosiljkom i parmezanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar