Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
08/10/2019
"U Italiji sladoled je zvanična religija, koju mi sa zadovoljstvom ispovedamo i kod nas "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir se pomeša sa šećerom i kondenzovanim mlekom. Dodaju se samleveni bademi i prethodno umućena pavlaka i smesa se meša pažljivo.

Kajsije se dele na polovine, sklanjaju se koštice i voće se seče na veoma sitne parčiće ili se pasira.

Dodaju se u smesu sa sitnim sirom i sve se meša. Ostavlja se u zamrzivaču 5 sati, pri čemu se na svaka dva sata vadi i meša se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar