Način pripreme
1. Očistite kajsije od koštica, operite i isecite na parčiće. U njih sipajte gusto kiselo mleko i šećer.
2. Pasirajte u glatku i vazdušastu homogenu smesu. Možete to da uradite i u blenderu.
3. Gotovu jogurt smesu zatvorite dobro u kutiju ili posudu pokrivenu streč folijom. Stavite u frižider i vadite na 30-60 minuta da umutite ponovo - ja to radim žičanom mutilicom. Ako ipak imate mašinu za sladoled, korisitite nju.
4. Kada se sladoled dovoljno stvrdnuo, rasporedite ga u posudice ili čaše i servirajte sa ukrasom od svežih listova mente.
U slučaju da niste uspeli da promešate jogurt sladoled često prema uputstvu, ne brinite se. Pre serviranja ga ostavite da se opusti na sobnoj temperaturi i posle umutite ručnim mikserom da bude gladak i kremast.
Sjajan svež i letnji desert za letnje dane i večeri!
Nek vam je slatko!