bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni Sladoled»Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama

Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama

Marina NordMarina Nord
Početnik
44432710
Italijanski domaći sladoled sa bademima i kajsijama
08/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"U Italiji sladoled je zvanična religija, koju mi sa zadovoljstvom ispovedamo i kod nas"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir se pomeša sa šećerom i kondenzovanim mlekom. Dodaju se samleveni bademi i prethodno umućena pavlaka i smesa se meša pažljivo.

Kajsije se dele na polovine, sklanjaju se koštice i voće se seče na veoma sitne parčiće ili se pasira.

Dodaju se u smesu sa sitnim sirom i sve se meša. Ostavlja se u zamrzivaču 5 sati, pri čemu se na svaka dva sata vadi i meša se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: