Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Domaće vino»Rusko domaće vino od ribizle

Rusko domaće vino od ribizle

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Rusko domaće vino od ribizle
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Baba nek zatvori slatko u tegle, mi ribizle koristimo za nešto drugo - za pravljenje pitkog vina"

Potrebni sastojci

  • ribizla - 4 kg
  • šećer - 1, 5 kg
  • med - 300 g
  • voda - 3, 5 litara
* merne jedinice

Način pripreme

Ribizla se opere i osuši. Izgnječi se blago i stavlja se u bocu ili flašu sa širokim grlom. Preliva se sa dve litre vode, pokriva se gazom i ostavlja se pet dana na toplom tamnom mestu.

Sok se procedi. Sipa se u bocu. Med i šećer se pomešaju i rastvaraju u preostaloj vodi. Dodaju se u sok.

Boca se ostavlja na tamnom i toplom mestu i stavlja se zatvarač sa cevčicom, potopljenom u vodi. Ostavlja se deset dana. Presipa se u čistu bocu i ponovo se zatvara zatvaračem sa cevčicom, potopljenom u vodi.

Ostavlja se dva meseca na hladnom mestu. Nakon toga vino postaje svetlije, sipa se u flaše i zatvara se dobro. Čuva se na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti