Način pripreme
Ovo je poznati Ginis kolač.
U šerpi zagrejemo pivo i maslac dok se ne istope. Skinemo sa vatre i dodamo šećer i kakao, lepo promešamo.
Viljuškom umutimo jaja zajedno sa pavlakom i to sve dodamo u smesu sa kakaom. Na kraju dodajemo brašno s praškom za pecivo i vanilom.
Stavimo u tepsiju i pečemo na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Ostavimo da se ohladi.
Zagrejemo pavlaku i dodamo čokoladu. Sklanjamo sa vatre i mešamo dok se ne stopi s čokoladom.
Stavljamo u frižider da se prohladi, mešajući s vremena na vreme. Kad se ohladi, mikserom ga mutimo dok se ne dobije sipkav i gust krem.
Zagrejemo pavlaku i dodajemo čokoladu - mešamo tok se ne istopi i ostavljamo da se ohladi. To je tzv. ganaš.
Strukturiranje čokoladnog slatkiša: Već ohlađen Ginis kolač premažemo marmeladom od pomorandže. Odozgo ređamo banane narezane na kolutove. Nakon toga stavljamo umućenu mlečnu čokoladu sa pavlakom. I na kraju izlivamo ganaš krem. Ostavljamo u frižider da se ohladi.
Da utvrdimo, sve ovo se pravi u pravougaonom kalupu. Kada se ohladi, sečemo na kocke i ukrašavamo umućenom slatkom pavlakom.