Klasično bečko testo

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
12/10/2019
"Da zajedno sa vama napravimo prve korake u poslastičarstvu, pokazujući vam tačan recept za ovo osnovno testo "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano308
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice33
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • maslac - 250 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - 80 g
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 1 žumance
* merne jedinice

Način pripreme

Klasično bečko testo se sprema tako što se brašno sipa na glatku površinu i u sredini se napravi udubljenje.

Nakon toga se dodaje so i umućeno jaje. Maslac, koji prethodno treba da je dobro ohlađen, se seče na tanke parčiće i dodaje se u udubljenje.

Dodaje se vanila i šećer u prahu i sve se meša dobro rukama, da omekša maslac i da se dobije homogena smesa.

Testo se mesi i nakon toga se pravi lopta koja se ostavlja pola sata u frižideru. Od klasičnog bečkog testa se prave različite vrste keksa i kolača.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar