Domaći krem brule sa sladoledom

13/10/2019
"Nadamo se da ste na dijeti, da bismo pojeli i vašu porciju krem brulea "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 8 komada
  • šećer - 200 g
  • slatka pavlaka - 750 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • vanila - 1 kesica
  • smeđi šećer - 100 g
  • sladoled - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo rernu na 90 stepeni. U posudi umutimo žumanca sa šećerom dok ne dobijemo gust krem.

Pomešamo sveže mleko sa pavlakom, ugrevamo na tihoj vatri. Preko procedimo umućena žumanca. Mutimo dobro i dodajemo vanilu.

Dobijenu smesu sipamo u vatrostalnu činiju i stavljamo u rernu, u koju smo stavili pleh sa vodom, da ima vlage. Pečemo dok se ne stegne. Vadimo kalupe iz rerne i ostavljamo da se ohladi malo.

Stavljamo u frižider na jednu noć. Pre nego što serviramo desert, posipamo smeđim šećerom i pečemo u rerni, samo na gornjem grejaču.

Šećer treba da se karamelizuje i da ima hrskavu koricu. Serviramo gotov krem sa dodatkom sladoleda po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar