Krem brule sa mangom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/05/2017
"Klasičan krem brule sa nežnim mirisom i ukusom manga - želimo još ovog deserta "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano298
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mango - 2 kom. (svaki plod po 400 g)
  • rum - 2 kašike
  • smeđi šećer - 85 g
  • kiselo mleko - 350 g
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati gril. Mango pažljivo oljuštiti i naseći na kockice. Pripremiti 4 kalupa za pečenje, pa ih napuniti polovinom nasečenog manga.

Komade manga posuti cimetom i rumom, a odozgo staviti kiselo mleko. Posuti i smeđim šećerom.

Peći 4-5 minuta, dok šećer ne dobije lepu zlatno-braonkastu boju. Brule možete servirati i topao i hladan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar