Krem brule sa cimetom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
15/06/2019
"Prstohvat cimeta i svima omiljeni krem brule, otrkiva svoj bogat i zasićen ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 8 komada
  • šećer u prahu - 220 g
  • sveže mleko - 1.125 litara
  • limun - 2 kašičice, kora
  • cimet - 1 komad, štapić
  • kukuruzno brašno - 75 g
  • šećer u prahu - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću žice umutite žumanca i šećer u velikoj posudi dok ne postanu krem.

U šerpi na srednjoj temperaturi promešajte litar mleka sa korom limuna i cimetom. Kada provro odmah sklonite sa vatre. Pasirajte smesu i na kraju je dodajte u žumanca. Mešajte dobro kukuruzno brašno sa preostalim mlekom i takođe ga dodajte u drugu smesu.

Vratite na ringlu i mešajte dok ne provri i ne zgusne se. Sipajte smesu u posudu za pitu, pokrijte je i ostavite je bar 4 sata u frižideru.

Pre nego što servirate pospite dodatnom količinom šećera u prahu i stavite da se ispeče na grilu, dok se šećer ne karamelizuje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar