Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem brule sa pavlakom

Krem brule sa pavlakom

ViktoriaViktoria
Početnik
82
Krem brule sa pavlakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Dijeta prestaje u trenutku kada vam predložimo da probate krem brule sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 8 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • pavlaka - 2 šolje, tečna
  • vanila 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i šećer dobro umutimo. U njih dodajemo prethodno ugrejanu tečnu pavlaju. Važno je da i nju premestimo sa vatre, pre nego što provri. Sipamo pažljivo u smesu od žumanaca uz neprestano mešanje.

Na kraju dodajemo vanilu i smesu promešamo. Sipamo u male keramičke posude. Ugrevamo rernu na 170 stepeni i posudice sa kremom stavljamo u metalni pleh u kojem ima 2-3 prsta vode. Pečemo na pari na toj tempraturi 45 minuta ili dok krem do dobije rozikastu boju.

Čim budu gotovi, posudice vadimo iz rerne i ostavljamo da se malo ohlade. Svaku porciju posipamo jednom supenom kašikom šećera i poravnamo.

Posudice stavljamo ponovo u rernu, ali pečemo samo na gornjem grejaču na najvišoj temperaturi nekoliko minuta dok se šećer ne rastopi i ne karamelizuje. Krem vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: