Krem brule sa pavlakom

28/06/2019
"Dijeta prestaje u trenutku kada vam predložimo da probate krem brule sa pavlakom "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 8 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • pavlaka - 2 šolje, tečna
  • vanila 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i šećer dobro umutimo. U njih dodajemo prethodno ugrejanu tečnu pavlaju. Važno je da i nju premestimo sa vatre, pre nego što provri. Sipamo pažljivo u smesu od žumanaca uz neprestano mešanje.

Na kraju dodajemo vanilu i smesu promešamo. Sipamo u male keramičke posude. Ugrevamo rernu na 170 stepeni i posudice sa kremom stavljamo u metalni pleh u kojem ima 2-3 prsta vode. Pečemo na pari na toj tempraturi 45 minuta ili dok krem do dobije rozikastu boju.

Čim budu gotovi, posudice vadimo iz rerne i ostavljamo da se malo ohlade. Svaku porciju posipamo jednom supenom kašikom šećera i poravnamo.

Posudice stavljamo ponovo u rernu, ali pečemo samo na gornjem grejaču na najvišoj temperaturi nekoliko minuta dok se šećer ne rastopi i ne karamelizuje. Krem vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar