Sos od plavih šljiva za pečeno meso

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
14/10/2019
"Dobra domaćica zna - najukusnija teletina ili jagnjetina se serviraju upravo sa ovim sosom "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • suvo grožđe - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • sirće - 1 litar
  • plave šljive - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na sitno. Stavlja se u šerpu i dodaju se aleva paprika i suvo grožđe.

Prelivaju se sirćetom, poklapaju poklopcem i kuvaju se na minimalnoj vatri jedan sat.

Šljive se iseku na polovine, koštice se sklanjaju i voće se dodaje u sos.

Kuva se 2 sata na minimalnoj vatri. Sos je pogodan za teleće i jagnjeće pečenje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar