Pikantan sos od paradajza

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
01/06/2019
"Prženi krompir umire da bude potopljen u ovaj pikantni sos od paradajza - da znate "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite paradajz na sitno. Šargarepa, luk i celer se iseku na krupno, a beli luk se iseče na sitno.

Dinstaju se u ulju nakon čega se stavlja brašno i blago se zaprži.

Dodajte povrće i bujon i kuvajte dok potpuno ne omekša svo povrće. Nakon toga se provuče kroz cediljku ili se pasira ručnim mikserom.

Začinjava se solju i alevom paprikom. Sos se posipa sitno isečenim listovima bosiljka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar