Troslojni čokoladni krem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
17/10/2019
"Ako padate na čokoladu, ovaj dezert će vas učiniti trostruko srećnim, jer je čak sa tri vrste čokolade "
Priprema35 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano2 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 8 komada
  • smeđi šećer - 150 g
  • pavlaka - 600 ml
  • crna čokolada - 125 g
  • bela čokolada - 125 g
  • mlečna čokolada - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte žumanca sa polovinom šećera. Zagrejte pavlaku skoro dok ne provri i pažljivo je ujutite sa žumancima.

Podelite dobijeni krem od jaja u tri posude. U svaku posudu stavite po jednu od tri vrste čokolade.

Podelite čokoladnu smesu u šest posudica. Stavite u zamrzivač na 10 minuta. Preko sloja sa crnom čokoladom sipajte smesu sa mlečnom čokoladom i vratite u zamrzivač na 10 minuta.

Izvadite i završite krem smesom sa belom čokoladom. Ohladite krem 3-4 sata i 25 minuta pre serviranja pospite preostalim šećerom i karamelizujte pomoću gorionika.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (2)

Pošalji
vinica1
vinica1
24.10.2019 09:03
obožavam belu ''čokoladu'' i brze poslastice ....
0
0
Veca
Veca
22.10.2019 23:16
Predivno,bravoo!
0
0