Krompir-pita na moj način

vinica1vinica1Početnik1387
14/10/2019
"Obožavamo krompirušu, ali ponekad jednostavno ne stignemo ili nam se ne da da razvlačimo testo. Evo pravog recepta za takve slučajeve "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 3 kom. + 4 kom.
  • sitan sir - 200 g
  • parmezan - 200 g, rendani
  • gauda - 200 g
  • tirolska salama - 300 g (ili šunka, slanina, pršuta - po izboru, rezano na tanke kolutove ili rendano
  • so
  • biber
  • kisela pavlaka - 400 g
  • mast 100 ml (ili ulje)
  • brašno - 2 kašike
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • kisela voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Posoliti i obariti krompir u ljusci, pa ga oguliti i izgnječiti u pire. Kad se malo ohladi dodati tri jajeta, sveži sir, 100 g otopljene masti ili ulja, brašno, kiselu vodu.Sve dobro sjediniti.

Zatim dodati rendanu gaudu i sve dobro sjediniti te sipati u podmazan pleh, koji smo posuli sa malo prezli.

Po masi poredati salamu ili slaninu te staviti peći na 200 stepeni nekih petnaest minuta. Zatim izvaditi i preliti sa kiselom pavlakom, u koju smo razbili četiri jaja i sve zajedno vratiti da se peče još desetak minuta.

Vruće rezati i služiti uz dodatak jogurta ili pavlake.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar