Haringa sa kuvanim krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
21/10/2019
"Tradicija nalaže da se haringa servira baš ovako, a mi smo takvi - tradicionalisti "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - 4 fileta
  • krompir - 1 kg
  • crveni luk - 2 glavice
  • limun - 1 komad
  • maslac - 75 g
  • hleb - 5 - 6 kriški, crni
  • biber - za posipanje
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo temeljno krompir i skuvamo ga u posoljenoj vodi. Nakon što se skuva, prelivamo hladnom vodom i ljuštimo dok je još topao.

Sečemo filete haringe na zalogaje i poređamo u tanjir za serviranje.

Luk isečemo na tanke polumesece, stavljamo uz ribu i ukrašavamo parčencetom limuna.

Još topao krompir isečemo u tanjir, stavljamo odozgo parčence maslaca da se istopi, i posipamo biberom. Završavamo ređanje kriškom crnog hleba, namazanog maslacem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar