Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Domaće vino»Domaće vino od malina

Domaće vino od malina

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Domaće vino od malina
Fotografije: Diana Androva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Jesen dolazi velikim koracima i uz aromu vina od malina"

Potrebni sastojci

  • maline - 4 kg
  • voda - 4 l
  • šećer - 1, 2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite maline, ali nemojte da ih perete. Izgnječite voće i stavite ga u odgovarajuću staklenu posudu zapremine oko 10 l.

Sipajte vodu u šerpu i prokuvajte je, dodajte šećer i ostavite da se kuva, dok ne dobijete dobar sirup od šećera.

Ostavite sirup da se ohladi do sobne temperature i pomešajte ga sa izgnječenim malinama. Posudu zatvorite. Otvor treba da je veoma dobro zatvoren, kako bi dobili vino, a ne sirće.

Fermentacija će trajati između 3 i 5 dana, a nakon toga uklonite talog. Ostavite vino od malina na toplom mestu na još 2-3 dana. Nakon tog perioda, vino se ostavlja na hladno mesto i nakon što padne sav talog sipa se u flaše, koje se zatvaraju veoma dobro.

Vino od malina se čuva na hladnom mestu ili u frižideru. Ukus mu je najbolji u vremenskom periodu od nekoliko meseci, do godinu dana od proizvodnje.

U zdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Postovani, posle fermentacije od 3-5 dana vino se procedi i ostavlja na toplom mestu ali da li se posuda istodobro zatvara u tom "drugom krugu" ili ostaje otvorena? I treci put isto tako, da se procedi u flase i tek onda stavlja na hladno mesto?
01.08.2021 17:21

Top recepti