Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od patlidžana sa korijanderom

Umak od patlidžana sa korijanderom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Umak od patlidžana sa korijanderom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da pitamo za prijatelja - da li je prihvaćeno uzeti posudicu sa umakom samo za sebe jer je mnogo ukusan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • luk - 2 glavica
  • beli luk - 3 čana
  • sok od limuna - od 1 komada
  • korijander - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu. Isecite paltidžan na po 2 polovine i stavite ga u posudu za pečenje pokrivenu folijom kožom na gore. Zapecite 20 minuta.

U međuvremenu zagrejte 4 kašike maslinovog ulja i zapržite luk. Dodajte beli luk, začinite solju i biberom.

Izdubite unutrašnjost patlidžana i pasirajte ih sa lukom i belim lukom.

Dodajte sok od limuna u preostalo maslinovo ulje, ako je neophdono začinite sa još soli i bibera.

Garnirajte sa korijanderom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: